Announcement

Collapse

Belangrijk bericht

Het "Interventie-gedeelte" is enkel te bekijken na gratis registratie.

Het Hulpdienstenforum-Vlaanderen.be is ook aanwezig op Twitter https://twitter.com/hdfv en op Facebook http://www.facebook.com/groups/50070350965/
Nieuwe berichten komen nog enkel op de faceboekgrroep !!!
See more
See less
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • 30/08/15 - Wederom zwaar onweer op komst

  16:06 Starttemperatuur onweer gehaald boven Frankrijk by Supercell
  Zo'n uurtje geleden werd de starttemperatuur boven Frankrijk gehaald qua convectietemperatuur. Dat betekent dat een luchtbel vanaf 33°C in thermometerhut vrij kan opstijgen tot een bepaalde grens in de troposfeer. Een onweersbui wordt dus als het ware niet meer geblokkeerd door een onzichtbare luchtlaag die we CIN heten of de capping layer. Weerdata is unaniem dat wanneer een onweersbui zich goed kan structueren meteen potentieel heeft om een supercell te worden. Trekrichting is richting België waardoor vooral de gebieden langs de Frans-Belgische grens moeten opletten voor dergelijke cellen. Ze veroorzaken naast hagel ook windstoten en eventuele windschade (referereer naar de supercell afgelopen nacht regio Brugge). Het mag normaliter niet te lang meer duren vooraleer het boven Frankrijk gaat ploffen.
  Comments(1)

  12:00 Onweersverwachting zondag 30 augustus by Supercell
  Eerlijk, het betreft een moeilijke weersvoorspelling vandaag. Weermodellen zijn het niet sluitend eens van wanneer de onweersbuien gaan ontstaan en in welke mate ze gaan organiseren. Windschering is een fractie minder tegenover afgelopen nacht, doch nog steeds relevant om te waarschuwen voor supercells met alles erop en eraan. Echter, dit zijn lokale en veelal unieke wolkenformaties dus de term houden we liever achter de hand wanneer de radarbeelden in de realiteit een supercell-structuur weergeven. Beste overlap in de westelijke gebieden met bij iedere onweer kans op hagel (diameter tussen 3 en 6 cm mogelijk). Hagelschade is dus mogelijk bij dit type onweer. We verwachten de eerste schermutselingen in de loop van de namiddag, vroege avondperiode.
  Hou de bliksemradar dus goed bij de hand


  Bron: http://www.noodweer.be/liveblog-onweer-dit-weekend/
  Website: www.on4ya.be
Working...
X