Announcement

Collapse

Belangrijk bericht

Het "Interventie-gedeelte" is enkel te bekijken na gratis registratie.

Het Hulpdienstenforum-Vlaanderen.be is ook aanwezig op Twitter https://twitter.com/hdfv en op Facebook http://www.facebook.com/groups/50070350965/
Nieuwe berichten komen nog enkel op de faceboekgrroep !!!
See more
See less
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • 23/08/15 - Zwaar onweer op komst

  Weergoden zijn het festival Pukkelpop dit jaar gunstig gezind geweest. Ze hebben zich netjes aan een strakke timing gehouden om pas na het festival opnieuw met onweerskansen te goochelen. Zo zien we vandaag vanuit het zuiden een klassieke configuratie naderen met een verhoogde onstabiliteit en verhoogde dauwpunten (15 tot 18 graden). Qua timing moeten we het tijdvak tussen 12:00 en 20:00 goed in de gaten houden.

  Dan lijkt de temperatuur ook hoog genoeg op te lopen (25 tot 30°C) om verspreid in België enkele onweders te voeden. In de late namiddag trekt de lijn met onweer richting het noorden. Boven Nederland is er mogelijk wat meer organisatie mogelijk waardoor ook windstoten niet uitgesloten mogen worden (veelal tussen 60 en 90 km/h).
  • Volg de stormjagers van Noodweer Benelux (Instagram)
  • Volg de stormjagers van Noodweer Benelux (Twitter)
  Waarschuwingsgebied onweer vandaag

  Er werd gekozen om een brede zone binnen de Benelux te voorzien van een gele kleur (waarschuwingsniveau 1). Binnen de gele zone hebben we gewerkt met een oranje kleur (waarschuwingsniveau 2). We vermoeden dat de onweersbuien in deze zone het meeste potentieel hebben om hun waterhoeveelheid (parameters gaan voor 30 tot 60 mm in slechts enkele uren tijd) te lossen alsook hagel (max 2 cm) en windstoten te veroorzaken.

  TIP: volg de liveblog onderaan dit artikel voor laatste updates!


  Aan de hand van het fijnmazig weermodel WRF en Harmonie kunnen we besluiten dat de regio’s grenzend aan Frankrijk zich al vrij vroeg vandaag mogen verwachten aan regenbuien. Waar de temperatuur nog sterk kan oplopen is er een verhoogde kans op elektrische activiteit. Naarmate deze zone met regen- en onweersbuien zich verder over België kan ontwikkelen, verwachten we meer en meer onweer. De provincies grenzend aan Nederland komen aan bod tussen 15:00 en 17:00 met lokaal flinke plensbuien en alles erop en eraan.
  Liveblog onweer 23 augustus 2015


  Via onderstaand systeem kan u telkens nieuwe informatie terugvinden. Zeer handig wanneer de laatste weermodellen beschikbaar zijn en/of wanneer er interessante signalen op de radarbeelden te zien zijn. U kan iedere status meteen delen via Twitter en/of Facebook.

  Bron: http://www.noodweer.be/live-onweer-23-augustus-2015/#
  Website: www.on4ya.be
Working...
X