Announcement

Collapse

Belangrijk bericht

Het "Interventie-gedeelte" is enkel te bekijken na gratis registratie.

Het Hulpdienstenforum-Vlaanderen.be is ook aanwezig op Twitter https://twitter.com/hdfv en op Facebook http://www.facebook.com/groups/50070350965/
Nieuwe berichten komen nog enkel op de faceboekgrroep !!!
See more
See less
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • 05/06/15 - Zwaar onweer op komst  Vandaag wordt het op veel plaatsen in België/Nederland tropisch warm (zelfs heet volgens Harmonie). Dat gaat afgestraft worden door enkele onweersbuien met alles erop en eraan. We verwachten de eerste exemplaren rond 15:00-16:00 in het noordwesten van Frankrijk. Deze trekken vrij langzaam richting het westen van België en kunnen zich gaan organiseren tot een complex.

  Aan de voorzijde van dit complex zijn hevige windstoten niet uitgesloten. Iedere bui heeft potentie om hagel te veroorzaken met een diameter tussen 2 en 5 centimeter. Vooral de heel jonge cellen kunnen potentieel gevaarlijk zijn met windverschijnselen.

  Bedankt voor het massaal delen van onze informatie op sociale media Facebook en Twitter! Blijf dit dan ook doen.

  http://www.noodweer.be/waar-en-wanne...gen-we-onweer/

  3 wagens van het stormchaseteam Noodweer Benelux zullen vanmiddag actief zijn in Frankrijk, België en mogelijk ook Nederland. Volg hun statusupdates via Twitter en Instagram.

  Twitter: https://twitter.com/NoodweerBe
  Instagram: https://instagram.com/noodweerbenelux/
  Last edited by Robert; 05-06-15, 15:09.
  Website: www.on4ya.be

 • #2  Noodweer Benelux

  UPdate onweerskansen vrijdag (12:50) - u voelt het waarschijnlijk ook, maar de atmosfeer staat echt te popelen om onweer te veroorzaken later vanmiddag/vooravond. We halen straks maxima rond 31/32 graden en dat gaat de onstabiliteit enkel en alleen maar voeden. Op dit moment voorzien we de meeste kans op zwaar onweer voor het gebied met de oranje kleur, maar weermodellen beginnen ook elders zware cellen te simuleren.

  Potentieel is er kans op wateroverlast, hoog aantal bliksemontladingen en hagel (2 tot lokaal 5 centimeter). Sommige berekeningen gaan nog iets hoger, maar dan spreken we over uitzonderlijke exemplaren. Eerst vooral in het westen, naarmate de avond vordert ook elders in de Benelux. Heel jonge buien die net ontstaan kunnen eveneens windverschijnselen produceren (windhoos).

  Het spreekt voor zich dat we er vandaag niet mee lachen. De wagen bescherming bieden en vooral de website www.noodweer.bein de gaten houden kan overlast binnen de perken houden. Hou in het achterhoofd mensen om niet als een gek op dit soort onweer te jagen, want het kunnen grillige dingen zijn. 3 teams van Noodweer Benelux trekken richting Frankrijk en België.

  Deze foto's en avonturen kan je volgen op onze sociale media (bijvoorbeeld: https://twitter.com/NoodweerBe). Deel dit bericht op sociale media en waarschuw mensen.  Website: www.on4ya.be

  Comment

  Working...
  X