Announcement

Collapse

Belangrijk bericht

Het "Interventie-gedeelte" is enkel te bekijken na gratis registratie.

Het Hulpdienstenforum-Vlaanderen.be is ook aanwezig op Twitter https://twitter.com/hdfv en op Facebook http://www.facebook.com/groups/50070350965/
Nieuwe berichten komen nog enkel op de faceboekgrroep !!!
See more
See less
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • 11/03

  Vandaag is het eerst droog met ijsplekken en wat lichte sneeuw, in de namiddag en avond wordt meer sneeuw verwacht. De maxima liggen net onder het vriespunt maar een ijzige wind doet het veel kouder aanvoelen.

  Vanavond en vannacht sneeuwt het nog steeds. Morgen wordt het geleidelijk droger uit het noordwesten.

  www.weerstationheusden.be

 • #2
  Vanavond en een groot deel van de nacht volgen er nog steeds perioden van meestal lichte sneeuw. In de loop van de nacht en vooral naar het einde van de nacht toe verwachten we lokaal meer sneeuw maar mogelijk blijft de neerslag beperkt over het uiterste noordwesten en noorden van het land. De minima liggen tussen -2 en -7 graden. De meestal vrij krachtige en aan de kust krachtige noordoostenwind kan voor sneeuwophopingen zorgen. We verwachten rukwinden van 50 tot 60 km/u en aan de kust mogelijk tot 70 km/u.

  Dinsdag is het zwaarbewolkt met vooral in de zuidelijke landshelft flink wat sneeuw (lokaal is een extra sneeuwlaag van een tiental cm mogelijk). Over de noordelijke delen van het land lijkt er veel minder sneeuw te gaan vallen en wordt het later overdag geheel droog met kans op wat zon. De koude maxima liggen tussen 0 graden aan zee en -5 graden in de Hoge Venen. De ijzige noordoostenwind waait meestal vrij krachtig en aan de kust krachtig. Sneeuwophopingen zijn mogelijk. We verwachten rukwinden rond 60 km/u en aan de kust tot 70 km/u.

  www.weerstationheusden.be

  Comment


  • #3
   Van 11/03 17u tot 12/03 20u : SNEEUW EN IJSPLEKKEN

   Maandagnacht en een groot deel van dinsdag valt er sneeuw. In de loop van dinsdag wordt het droger vanaf het noorden en het noordwesten maar over het zuidoosten van het land valt er nog sneeuw tot dinsdagavond. Er zijn vrij grote verschillen in de berekeningen maar een volgende tendens tekent zich af: hoe meer naar het noordwesten en de Nederlandse grens, hoe kleiner de hoeveelheden.

   Volgende sneeuwaccumulaties worden verwacht tussen maandagavond 18u en dinsdag 18u (belangrijke afwijkingen zijn mogelijk):

   West-Vlaanderen: 2-7 cm
   Oost-Vlaanderen: 2-7 cm
   Henegouwen: 5-15 cm
   Antwerpen: 0-5 cm
   Vlaams- en Waals-Brabant: 2-7 cm
   Namen: 8-15 cm
   Limburg: 2-7 cm
   Luik: 8-15 cm
   Luxemburg: 8-15 cm

   Door de felle wind kunnen de sneeuwophopingen lokaal veel hoger zijn. Plaatselijk ontstaan er ijsplekken.

   Comment

   Working...
   X