Announcement

Collapse

Belangrijk bericht

Het "Interventie-gedeelte" is enkel te bekijken na gratis registratie.

Het Hulpdienstenforum-Vlaanderen.be is ook aanwezig op Twitter https://twitter.com/hdfv en op Facebook http://www.facebook.com/groups/50070350965/
Nieuwe berichten komen nog enkel op de faceboekgrroep !!!
See more
See less
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • 26/01 - 2013

  Deze namiddag verplaatst een zwakke storing zich van het centrum naar het oosten van het land. Ze zorgt voor veel bewolking en wat sneeuw. In het westen wordt het droog met geleidelijk opklaringen. De maxima liggen tussen -3 graden in de Hoge Venen en +3 graden aan zee, met waarden rond 0 graden of +1 graad in het centrum. De wind waait matig uit zuid, ruimend naar zuidwest of westzuidwest.

  Vanavond en vannacht kunnen er over het uiterste oosten van het land nog enkele sneeuwvlokjes vallen, maar het wordt snel overal droog met opklaringen. Geleidelijk neemt de bewolking opnieuw toe en op het einde van de nacht kan het aan zee beginnen regenen. De minima worden vanavond al bereikt. Ze liggen tussen -3 en 0 graden in het binnenland en rond +2 graden aan zee. In Laag- en Midden-Belgiƫ worden de temperaturen vannacht positief. De wind neemt toe en wordt vrij krachtig uit het zuiden. Er is kans op rukwinden van 40 km/h of lokaal 60 km/h.

  kmi

 • #2
  Vanavond valt er in het oosten nog een beetje (smeltende) sneeuw en later wat heel lichte motregen. Met temperaturen die nog steeds in de buurt van het vriespunt liggen, kan dit tot gladde wegen leiden. Vannacht wordt het overal droog met opklaringen. Geleidelijk neemt de bewolking opnieuw toe en op het einde van de nacht kan het aan zee beginnen regenen. De minima worden vanavond al bereikt. Ze liggen tussen -3 en 0 graden in het binnenland en rond +2 graden aan zee. In Laag- en Midden-Belgiƫ worden de temperaturen vannacht positief. De wind neemt toe en wordt vrij krachtig uit het zuiden. Er is kans op rukwinden van 40 km/h of lokaal 60 km/h.

  Zondag wordt het overal betrokken en een regenzone trekt van de kust naar de Ardennen. Achter deze storing komen er in de westelijke helft van het land opklaringen tevoorschijn. In de Ardennen valt de neerslag als sneeuw en later als smeltende sneeuw. De maxima liggen tussen +1 graad op de Hoge Venen en +8 graden aan zee, met +5 tot +7 graden in het centrum. De wind waait eerst vrij krachtig of lokaal krachtig uit zuid en neemt daarna af naar matig tot vrij krachtig uit west tot zuidwest. Er zijn 's ochtends rukwinden mogelijk tussen 50 en 70 km/h.

  Comment

  Working...
  X