Announcement

Collapse

Belangrijk bericht

Het "Interventie-gedeelte" is enkel te bekijken na gratis registratie.

Het Hulpdienstenforum-Vlaanderen.be is ook aanwezig op Twitter https://twitter.com/hdfv en op Facebook http://www.facebook.com/groups/50070350965/
Nieuwe berichten komen nog enkel op de faceboekgrroep !!!
See more
See less
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Weersverwachting voor zondag 20/01/13

  Een sneeuwzone heeft het zuiden van het land bereikt en trekt nu vrij snel verder noordwaarts en bereikt nog voor de middag ook het uiterste noorden van ons land. We verwachten daarbij over heel het land een verse sneeuwlaag van 5 cm of meer. In de loop van de dag wordt het minder koud over de oostelijke landshelft en daar kan de sneeuw tijdelijk overgaan in smeltende sneeuw, korrelsneeuw en zelfs aanvriezende regen met vorming van ijzel. Hierbij zien we alleen een donkergrijze lucht en is het dikwijls nevelig of mistig. De maxima schommelen tussen -2 en +2 graden lokaal ten zuiden van Samber en Maas en van -1 tot -3 graden in het centrum en het noordwesten. Er waait een meestal matige en aan zee soms een vrij krachtige wind uit oostnoordoost. In Hoog-Belgiƫ ruimt de wind later naar het zuidoosten.

  In de loop van de avond en de nacht valt er nog steeds sneeuw in het westen en centrum van het land. Ook in het oosten valt er sneeuw maar er is ook nog tijdelijk kans op aanvriezende regen. Later in de nacht wordt het droger maar blijft het zwaarbewolkt en nevelig met steeds kans op enkele sneeuwbuitjes, vooral in de kuststreek. De minima liggen tussen -3 en -6 graden. De meestal matige wind draait naar zuidelijke richtingen.
  Website: www.on4ya.be

 • #2
  Van 20/01 14u tot 21/01 07u : Tussen 13u en vanavond 19u wordt nog 1-3 cm verwacht ten noordoosten van de lijn Charleroi-Hasselt . Plaatselijke afwijkingen zijn mogelijk en ook de wind kan sneeuw ophopen. In de zuidoostelijke landshelft wordt het droger, maar de wegen blijven er glad.

  Vanavond en vannacht wordt er op veel plaatsel nog wat lichte sneeuw verwacht en verdwijnt de aanvriezende regen naar Duitsland. Op de meeste plaatsen kan tussen vanavond 19u en maandagochtend 7u nog 1 cm sneeuw bijvallen.

  Groetjes,

  Weerstation Heusden

  Comment


  • #3
   Van 20/01 16u tot 21/01 10u : Vanavond en vannacht wordt er op veel plaatsel nog wat lichte sneeuw verwacht en verdwijnt de aanvriezende regen in de oostelijke landsdelen naar Duitsland. Op de meeste plaatsen kan tussen vanavond 19u en maandagochtend 7u nog 1 cm sneeuw bijvallen. Het blijft echter glad door ijsplekken en bevriezing van sneeuw.

   Maandag blijft het overwegend droog.

   www.weerstationheusden.be

   Comment


   • #4
    Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt met af en toe wat sneeuw. In de zuidoostelijke landshelft is er eerst nog plaatselijk aanvriezende regen, die opnieuw in sneeuw overgaat. De minima liggen tussen -3 en -6 graden. De wind waait matig uit zuidelijke sector.

    Het is maandag wisselend tot meestal zwaarbewolkt maar overwegend droog. In de late namiddag of avond kan het langs de Franse grens licht gaan sneeuwen. De maxima schommelen tussen -3 en 0 graden. De wind waait matig uit zuid tot zuidoost.

    www.weerstationheusden.be

    Comment

    Working...
    X