Announcement

Collapse

Belangrijk bericht

Het "Interventie-gedeelte" is enkel te bekijken na gratis registratie.

Het Hulpdienstenforum-Vlaanderen.be is ook aanwezig op Twitter https://twitter.com/hdfv en op Facebook http://www.facebook.com/groups/50070350965/
Nieuwe berichten komen nog enkel op de faceboekgrroep !!!
See more
See less
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • 15/02/2018 - Nederlands gezin brengt ode aan Vlaamse hulpdiensten na zwaar ongeval: “Bedankt!”

  Met een ‘ode aan de hulpdiensten’ toont een Nederlands gezin dankbaarheid tegenover de hulpverleners die hen bijstonden bij een zwaar ongeval, vorige zondag op de E17 in Kruishoutem. De boodschap op Facebook wordt massaal gedeeld en geliked.

  Nandy Broekhoven (53) uit de buurt van Terneuzen was zondagmorgen met haar man en twee van haar kinderen met de auto op weg voor een weekje vakantie in Valencia toen op de E17 in Kruishoutem het noodlot toesloeg. “Om kwart na acht werd onze wagen aangetikt door een achterligger”, vertelt de vrouw. “Zo stuurloos als wat belandden we allebei naast de snelweg. Onze wagens tolden en gingen over de kop. Gelukkig droegen wij onze veiligheidsgordels. Op wat kneuzingen na, en in mijn geval enkele gebroken ribben en een hoofdwonde, brachten we het er goed vanaf. Als je onze Renault Mégane ziet, weet je dat we veel geluk hebben gehad.”


  Dankbaar

  De familie, inmiddels weer thuis, is echter enorm dankbaar voor de manier waarop ze na het ongeval zijn opgevangen. “Twee Vlamingen, gewone burgers, stopten spontaan om hulp te bieden. Zij waren onze eerste reddingsboei. De hulpdiensten namen over. De politie was super bezorgd, één van de agenten wreef zelfs de voeten van mijn dochter warm, omdat ze op kousenvoeten in het natte gras stond. En de opvang in het ziekenhuis was gemeend hartelijk en bijzonder professioneel. We werden naar verschillende klinieken overgebracht maar wisten snel dat we allemaal redelijk OK waren.”


  Ode aan de hulpdiensten

  Omdat ze niemand wil vergeten te bedanken, besloot Nandy op Facebook een ‘ode aan de hulpdiensten’ te publiceren. “Met de vraag om het bericht zo veel mogelijk te delen en te liken zodat het z’n weg vindt naar wie het aanbelangt”, zegt ze. Een goeie zet, zo blijkt. Gisteravond laat was het bericht al ruim 3.500 keer gedeeld.


  Bericht van FB


  Lieve Belgische Hulpdiensten: een ODE

  Wat een weekje voorjaarszon in Valencia had moeten worden eindigde zondagmorgen abrupt op de snelweg bij Kruishoutem/Waregem.

  Nadat ik bijkwam hoorde ik iemand zeggen "de hulpdiensten zijn gebeld. Ze komen er aan." Twee mannen die ons hadden zien tollen, over de kop vliegen en in het gras tot stilstand zagen komen aarzelden geen moment. Stopten, staken de snelweg over, overbrugden de brede greppel en verleenden ons al een eerste bijstand. Ze kalmeerden onze dochters, maar ook mijn man en mij. Reikten een kussen aan en plaatsen de koelbox onder mijn knieën zodat het overdwars liggen wat draaglijker werd. Zij waren in de eerste minuten onze reddingsboei. Twee Vlamingen die de moeite namen. Twee mensen die een medaille verdienen en alle aandacht van de wereld moeten krijgen. Enkel en alleen omdat ze zorg wilden dragen. Zomaar. Zonder dat ze ons kenden. Omdat het kanjers zijn. Laat dit het begin van die aandacht zijn en like en deel dit bericht.

  Maar ook de mevrouw van de eerste hulpdienst die ter plaatse was en zich zo gefrustreerd voelde omdat ze geen infuus ingebracht kreeg. Haar blijdschap toen het eindelijk lukte. Wat straalde dat een betrokkenheid uit. En toen de arts die vertelde dat het allemaal goed ging komen maar dat eerst de brandweer gehaald moest worden om mij uit de auto te krijgen. Maar wiens opmonterende bewering ik net nodig had. En de politieman die mijn dochters voeten ging warm wrijven omdat ze op kousenvoeten in het natte gras stond. En de ambulancemedewerker die mijn verwoede poging om uit de auto te geraken kalm berispte maar daardoor onnodig letsel voorkwam. De brandweermannen die mij eruit tilden en een brug over de greppel maakten zodat we naar de overkant konden. De mensen van de spoedeisende hulp in AZ Groeninge Kortrijk die meteen kwamen vertellen dat de meiden en Albert in het hospitaal van Waregem waren en dat ze Okay waren. Die bij het hechten van mijn hoofdwond er voor zorgden dat mijn haarpoliepen terug gestopt werden zodat er straks niets meer te zien is. Van de verpleging op de IC. Zo ongelooflijk lief en behulpzaam. En ik ben ongetwijfeld mensen vergeten. Ik ben niet altijd even wakker geweest. Maar het waren allemaal mensen die op carnavals zondag 2018 zorg droegen voor een medemens in nood. Die dat elke dag weer doen en eigenlijk niet genoeg erkenning krijgen daarvoor. Daarom dit bericht. Mijn verzoek is om dit bericht zoveel mogelijk te delen en te liken als eerbetoon aan alle hulpverleners

  foto van Nandy Broekhoven.
  foto van Nandy Broekhoven.

  Bron: https://www.hln.be/nieuws/binnenland...dankt~ac393d7d


  Website: www.on4ya.be
Working...
X