Announcement

Collapse

Belangrijk bericht

Het "Interventie-gedeelte" is enkel te bekijken na gratis registratie.

Het Hulpdienstenforum-Vlaanderen.be is ook aanwezig op Twitter https://twitter.com/hdfv en op Facebook http://www.facebook.com/groups/50070350965/
Nieuwe berichten komen nog enkel op de faceboekgrroep !!!
See more
See less
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • 29/03/16 - Rode Kruis extra alert voor aanslag met ambulance

  Het Rode Kruis roept zijn medewerkers op om extra waakzaam te zijn. Het OCAD, dat de terreurdreiging in ons land analyseert, liet de organisatie weten dat er een mogelijkheid is op een aanslag met een ziekenwagen.

  Afgelopen weekend kregen de medewerkers van het Rode Kruis een brief toegestuurd op vraag van het OCAD. "Wij vragen een verhoogde alertheid en waakzaamheid voor alle hulpverleners. Via het OCAD werden wij op de hoogte gesteld van de mogelijkheid op een nieuwe aanslag met een ziekenwagen of gelijkgestelde", stond er te lezen. Heel wat voorzorgsmaatregelen werden opgelijst. "De ziekenwagens worden onder geen enkel beding onbewaakt gelaten en steeds afgesloten", klonk het onder meer.

  Na de terroristische aanslagen in Parijs zette een gelijkaardige omzendbrief van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) alle hulpverleners al eens op scherp. Ziekenhuizen en spoeddiensten werden gevraagd om alle noodplannen te controleren en ge├╝pdatete contactenlijsten te bezorgen van alle hoofdgeneesheren en diensthoofden. Ook moesten alle kazernes beveiligd worden om te voorkomen dat kledij of materiaal gestolen werd.

  Bij het OCAD konden ze gisteren geen commentaar geven op de vraag of er een concrete dreiging was waarop de brief werd verstuurd.


  Bron: http://www.hln.be/hln/nl/36484/Aansl...mbulance.dhtml

  Website: www.on4ya.be
Working...
X