Announcement

Collapse

Belangrijk bericht

Het "Interventie-gedeelte" is enkel te bekijken na gratis registratie.

Het Hulpdienstenforum-Vlaanderen.be is ook aanwezig op Twitter https://twitter.com/hdfv en op Facebook http://www.facebook.com/groups/50070350965/
Nieuwe berichten komen nog enkel op de faceboekgrroep !!!
See more
See less
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • 05/12/2016 - Civiele Bescherming moet kazernes sluiten

  De hervorming van de Civiele Bescherming zorgt voor onrust bij het personeel. Vier van de zes kazernes worden met sluiting bedreigd, zo zegt het personeel in een open brief. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) moeten sowieso enkele posten dicht. “Of we naar twee, drie of vier kazernes gaan, is nog niet beslist.”

  In oktober vorig jaar besliste het kernkabinet om de Civiele Bescherming fors te hervormen. De beslissing kwam er na de schaalvergroting bij de brandweer, die sinds kort in grote hulpverleningszones is georganiseerd. “We willen de taakverdeling tussen de brandweer en de Civiele Bescherming duidelijk scheiden”, zegt Olivier Van Raemdonck, woordvoerder van minister Jambon. “Nu doet de Civiele Bescherming vaak nog taken die eigenlijk voor de brandweer zijn, zoals ziekenvervoer. Dat zal in de toekomst niet meer kunnen.”

  “De Civiele Bescherming zal voortaan enkel worden ingezet bij grote rampen en interventies waar gespecialiseerde middelen voor nodig zijn”, vervolgt Van Raemdonck. “Daarnaast wordt het *statuut van leden van de *Civiele Bescherming gelijkgetrokken met dat van de brandweer.” Dat zou een loonsverhoging tot 20 procent betekenen.

  “Tot daar het goede nieuws”, zegt Van Raemdonck. “Door de hervorming zullen ook minder mensen en kazernes nodig zijn.Maar we willen de dienst zeker niet opdoeken.

  Integendeel, de Civiele Bescherming – die de laatste jaren in een verdomhoekje zat – krijgt een upgrade. Hoeveel personeel daarvoor exact nodig zal zijn, ligt nog niet vast.”


  Dat er nu al meer dan een jaar wordt gepalaverd over de plannen, zorgt voor onvrede en onzekerheid bij het personeel. Zij vrezen – zo zeggen ze in een open brief – dat vier van de zes kazernes gesloten zullen worden en dat 140 mensen zullen moeten afvloeien. Dat is zo’n 29 procent van het personeel.

  Jambons woordvoerder bevestigt dat zo’n scenario bestaat. “Maar er circuleren ook scenario’s waarin drie of vier kazernes openblijven. Er is nog niets beslist over het aantal.”

  De socialistische vakbond ACOD hekelt vooral het gebrek aan informatie. “Het is schandalig dat we zo lang in het *ongewisse worden gelaten”, klinkt het.  Bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161205_02608636
  Website: www.on4ya.be
Working...
X